• Halmstads webbplatser

Arbetsterapeut till sommarvikariat 2023

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Är du vår nya medarbetare på Kommunrehab i sommar?

Till sommaren 2024 söker nu dig som vill ingå i vårt väl fungerande team tillsammans med ett 30-tal kollegor med bred erfarenhet från olika verksamheter, som ansvarar för rehabiliteringen i ett geografiskt område. Arbetet bedrivs i huvudsak i patientens hem samt på kommunens äldreboenden. Vi söker dig som är intresserad av arbete i Halmstad kommun och vill vara med och utveckla vårt arbete mot de patienter vi möter.

Dina arbetsuppgifter innebär ADL bedömningar, hjälpmedelsförskrivning, träning av ADL förmåga, utfärdande av intyg inför bostadsanpassning samt instruera/utbilda/handleda anhöriga och omvårdnadspersonal i det dagliga arbetet kring patienten. Åtgärderna utgår från patientens mål och behov och anpassas individuellt med syfte att stödja till ökad självständighet och delaktighet i vardagslivet.

Vi erbjuder dig goda arbetsvillkor i ett trevligt arbetsklimat med nära kollegialt samarbete där du själv planerar din arbetsdag.

Kompetensutveckling erbjuds kontinuerligt för att hålla hög kvalitet och möta kundernas behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Du tycker om att samarbeta med kollegor och andra professioner i organisationen. Har du erfarenhet från hemsjukvård eller kommunal verksamhet är detta meriterande. Övriga personliga egenskaper som vi värderar är engagemang, lyhördhet och förmågan att ta egna beslut.

Vi vill även att du har förmågan att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt där kundens resurser och förmågor sätts i fokus.

Du är tydlig i din kommunikation, både skriftligt och muntligt. Vana att hantera dator och mobiltelefon behövs också för tjänsten. Oavsett om du är erfaren eller nyutexaminerad får du möjlighet att utvecklas i en kreativ miljö tillsammans med positiva kollegor.

En förutsättning för att du ska trivas hos oss är också att du arbetar efter Hemvårdsförvaltningens värdegrund med ledorden, Tillit, Respekt och Ödmjukhet.

Körkort för personbil med manuell växellåda krävs också i tjänsten då det sker många resor till kunder.

Fakta om tjänsten

Antal tjänster
2
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-08-31
Tillträde
• tillträde, omfattning och tidsbegränsning är enligt överenskommelse
Publicerad
2023-12-12
Ansök senast
2024-05-19

Upplysningar

  • Tomas Kristensson
    Enhetschef
    Telefon: 0761-147348
  • Peter Lagerqvist
    Enhetschef
  • Gabriella Linderoth
    Arbetsteraput
    Telefon: 0708-473327

Ansökan

Referensnummer
C168513 - 2023Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg, betyg och referenser.

För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Varmt välkommen med din ansökan!